Aile Dizimi Terapisi & Sertifikalı Eğitimler

Aile Dizimi Nasıl Yapılır?

İçindekiler

Aile dizimi terapisini merak edenler aile dizimi nasıl yapılır? Sorusunu sıklıkla sormaktadır. Aile dizimi terapisi kan bağlarından kaynaklanan psikolojik sorunları çözüme ulaştırmaktadır. Bu sorunlarla esas olarak ilgilenen kişi Bert hellinger, böyle bir terapinin var olmasını sağlamıştır. Geçmişi 90’lı yıllara dayanan bu terapide tüm aile sorunları detaylı bir şekilde araştırılmaktadır.

Aile dizimi terapisi uygulanırken önce sorunların kökenine inilmelidir. Sorun doğru anlaşıldığında sonuç da daha rahat bir şekilde gelecektir. Bu terapiye sistem dizimi veya yaşam dizimi isimleri de verilmektedir. Bu dizime göre geçmiş yaşantılarının veya aile büyüklerimizin geçmiş yaşantısı bizim de psikolojimize yer ediyor ve bize hasarlar veriyor. Nesilden nesile gelen bu problemler aile dizimi terapisi sayesinde çözümleme biliyor.

Geçmişte yaşanan cinayet, kız kaçırma, haksızlığa uğrama gibi durumlar bugün kişinin davranış nedenlerine ayna tutuyor. Haksızlığa uğrayan kişiler daha sınırlı, daha gergin, cimri karakterde olabiliyor. Ancak bu tarz davranışları kökenine inerek çözebilmek mümkün. Kişinin geçmişiyle barışıp kendisini güvende hissetmesi için bazı çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmaları elbetteki mesleki gelişimini tamamlamış psikiyatri uzmanları gerçekleştirecektir.

Terapide Zorlama Olmaz

Aile dizimi terapisi uygulanırken herhangi bir zorlama olmamaktadır. Zorlama kişinin bu olaya önyargıyla bakmasına neden olabilir. Daha yumuşak şekilde kişinin olayları algılaması ve içselleştirmesi gerekmektedir. Kişi kendi yanlışlarını kabul etmeli ve bu durumla barışmalıdır. Özellikle kız çocuklar anneyle mutlaka barışmalı, erkek çocuklar da babayla mutlaka barışmalıdır. Bu barışma sorunların çözümünde en önemli detaylardandır. Çünkü aile ile barışmayan bireyler kendi ilişkilerinde de sorun yaşarlar ve bu da nesilden nesile devam edilmesine neden olur. Sağlıklı ilişki temeli için aileyle barışık olmak gereklidir.

Toplumsal Sorunların Çözümü

Toplumsal olarak yaşanan savaşlar ve göçler de enerjileri etkilemektedir. Bu olaylar daha büyük etkiler yaratarak daha büyük toplumlara etki etmektedir. Bu toplumlarda siyasi ve ekonomik yönden birçok problem patlak verebilmektedir. Sağlıklı düşünmenin gerçekleşebilmesi için toplumun böyle bir terapiden geçmesi çok önemlidir.

Yine bilimsel araştırmalar bazı gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Annesiyle sürekli tartışan kız çocukları genellikle kadınlık enerjilerini doğru yaşayamadıklarını göstermektedir. Aynı şekilde erkekler de babalarıyla sürekli tartışıyorsa erkeklik enerjilerini yaşayamıyor demektir. Bunun yanında geçmişi kötü olan kişilerin isimleri kaderi aynı olmasın diye çocuklara verilmemektedir. Aslında bu durumda sorunların ne kadar kalıplaşıp geldiğini gösteriyor.

Ailede tek çocuğun olması da bazı psikolojik problemleri beraberinde getirebiliyor. Tek çocuğa sahip ebeveynler genellikle ayrılma oranı yüksek olan çiftlerdir. Bu ayrılma sorunları ise çocuklarda hastalıklara neden oluyor. Bu hastalıkların başında da lösemi geliyor. Bu tarz sorunların çözümü için aile dizimi terapisi muhakkak gereklidir. Bu terapinin uygulanmasında aile kökenine inilir ve soy ağacı incelenir. Bireysel ve grupsal olarak terapiler uygulanabilmektedir. Genellikle grupsal olarak uygulandığında kişilerin oturduğu yer bile bazı ipuçları taşır. Çocuk anneye daha yakınsa annenin yanına oturur, babaya yakınsa babanın yanına oturur. Herkes suç ve hatalarını kabul ederek itiraf eder. Burada özgüven kazandırılmaya çalışılır.

Aile Dizimi Nasıl Yapılır İçsel Barışma Süreci

Aile dizimi terapisinde kişiler kendi geçmişiyle barışmalıdır. Bunun için de kabullenme çok önemlidir. Kişiye suçlayıcı bir şekilde davranılmamalıdır. Kişi olanları kendi farketmelidir. Bunun için de ip uçlarıyla geçmişe spitüel bir çalışma yapılır. Bu ruhsal çalışmalar kişileri motive eder ve yavaş yavaş sonuca ulaşılır. Bu süreç biraz uzun sürebilir ama sonuç çok daha önemlidir. Bu terapi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bizi Sosyal Medya Hesaplarımızdan Takip Etmeyi Unutmayın